استاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: وقتی با شرکتهای بزرگ نفتی جهان قرارداد منعقد میکنیم مکمل هم هستیم ما منابع سوخت فسیلی داریم و آنها فناوری و بازار مصرف دارند، اما وقتی کنار روسیه قرار میگیریم رقیب هم هستیم، هیچکدام مصرفکننده نیستیم.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: اگر شرکتهای مطرح نیایند و یا انتخابی برخورد کنیم مثلا اروپایی و چینی بیاید و امریکایی نیاید، عملا اگر به توافق هم برسیم پایدار نخواهد بود.
پیشنهاد میشود وزارت نفت در صورت انعقاد قرارداد واردات گاز از روسیه، از این ظرفیت در جهت تقویت سیاست «بهینهسازی مصرف سوخت» و «توسعه بازارهای صادراتی» استفاده کرده و صرفا به منافع کوتاهمدت خود توجه نکند.
تورم جهانی، قوانین محیط زیستی و اشتباه محاسباتی برای گذر از انرژی های فسیلی به انرژی های نو سه عاملی است که باعث کاهش عرضه در مقابل تقاضای رو به رشد آینده بازار جهانی است.
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد که صادرات گاز طبیعی روسیه از طریق خطوط لوله به اتحادیه اروپا و بریتانیا در هفت ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۱ تقریباً ۴۰ درصد کاهش یافته است.
در حالی برخی گزارشها ادعای از دست رفتن بازارهای گاز ایران بعد از جنگ روسیه و اوکراین را مطرح میکنند که دولت سیزدهم با تکیه بر دیپلماسی فعال انرژی، علاوه بر افزایش ۲ درصدی صادرات گاز، به دنبال بازارهای جدید است.
همزمان با لحظاتی که رؤسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه دستان خود را به نشانه اتحاد بالا برده و پیامی مهم به جهان مخابره کردند، در صنعت نفت نیز با امضای تفاهمنامه ایران و روسیه، فصل جدیدی از مناسبات دو کشور رقم خورد، تفاهمنامه ۴۰ میلیارد دلاری که بخشی از اتحاد را در حوزه انرژی به تصویر کشید.
تقابل گازی روسیه با اتحادیه اروپایی موجب میشود اروپاییها زمستان سردی را پیش رو داشته باشند که زمینه را برای امتیازگیری روسها در مناقشه اوکراین فراهم میکند.
اقتصاد جهانی به لبه پرتگاه رکود رسیده و در این میان، چالشهای حوزه انرژی، به اهرمی برای کاهش شتاب رشد اقتصاد جهانی تبدیل شده است؛ آیا امیدواری آمریکا برای افزایش تولید نفت محقق میشود؟
ارائه پیشنهادهای روسیه و ایران به چین و هند و تخفیف در نفت خام صادراتی این کشورها نگرانیها را در مورد آینده صادرات نفت عراق افزایش داده است. عراق ۹۵ درصد بودجه اش وابسته به صادرات نفت است.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: صادرات نفت و فراوردههای نفتی روسیه به اروپا حدود 4 میلیون بشکه بوده، اتحادیه اروپا دنبال این است که این میزان را کم و یا حذف کنند، در این صورت ایران میتواند تمام افزایش تولید خود را روانه بازار اروپا کند.
رئیس پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز با بیان اینکه امروز ۸۰ درصد تجهیزات از داخل تامین می شود، ابراز امیدواری کرد که روزی جشن خودکفایی را در این صنعت بگیریم.
یک کارشناس حوزه بینالملل انرژی گفت: در شرایط کنونی باید خیلی مسائلمان مثل نیروگاه بوشهر، مسائل نفت و گاز، رژیم حقوقی خزر، مسائل گمرکی، مسائل نظامی و دفاعی را با روسیه حل کرده و امتیازگیری کنیم.
دولت گفته درآمدهای نفتی ۵۸۰ درصد بیشتر شده اما اثری از بهبود در زندگی مردم نیست. کارشناسان معتقدند دولت قادر به وصول مطالبات خود نیست؛ برخی دیگر هم کسری بودجه را دلیل حذف نفت از سفره های مردم میدانند.
مدیر گروه نفت اندیشگاه تحلیلگران انرژی گفت: ما باید هر چقدر میتوانیم گاز روسیه را در قالب قراردادهای خرید و فروش به بازارهای همسایه صادر کنیم و به سمت تبدیل شدن به هاب گازی منطقه حرکت کنیم.